Athina

Den dansk-græske sanger og sangskriver Athina, skriver popmusik med et bankende indie-hjerte, og udgiver sammen med Ronni Vindahl (MØ) sin debut EP i 2021.

Athina er opvokset på Nørrebro med sin mor, men har brugt sine somre ved det græske øhav hos sin far. Med musik der bedst beskrives, som en blå hybrid af nordisk melankoli og sydlandsk varme, synger Athina om at være en flydende krop, splittet mellem to kulturer med en sangskrivning der omhandler de k’er, som hun kalder dem: Køn, klima og kærlighed.

Siden Athinas debut med singlen ”Stay” i 2018, har hun modtaget rosende ord fra danske, amerikanske og tyske medier, og har fået airplay i amerikansk, tysk og belgisk radio. I 2020 udgav Athina singlen ”Waterproof” der blev playlistet på New Music Friday i Norge, Danmark & Island. Musikvideoen, samt en stor artikel, landede på forsiden af det amerikanske Nakid Magazine musiksektion. I 2020 skulle Athina have spillet på SPOT festival, og blev i stedet en del af SPOTs internationale kampagne, hvor bl.a. Tyskland viste interesse for det spirende talent. Da alle Athinas koncert og planer for 2020 blev aflyst, arrangerede hun selv en anti-ensomhedstour, hvor hun under begge lockdown perioder spillede i Københavnske baggårde omringet af et lysende hjerte. Koncerterne florerede på sociale medier og blev bragt i DR Nyhederne, tyske radio Sputnik, samt transmitteret live på TV2.