Avarice

Efter 13 år i musikalsk dvale er det århusianske thrash metal band AVARICE tilbage.’Genfødt i Blod’ (Reborn In Blood), som også er titlen på deres comeback -EP. Hårdere, hurtigere og tungere end nogensinde. Efter en række småudgivelser og bandets seneste EP ’Bleeding From the Fists’ i 2008, gik bandmedlemmerne hver til sit for at søge nye musikalske udfordringer indenfor både nye genrer og instrumenter.

Navnet AVARICE huskes stadig blandt fans, da bandet – trods sin korte levetid – er indehaver af et imponerende CV med en sejr ved Aarhus Metal Contest (2007) og optrædener ved en række koncerter og festivaler samm en med navne som Kreator, Soilwork, Volbeat, Mnemic, Dawn of Demise, The Bunring, Koldborn og Mercenary. Baseret på bandets historik har nyheden om en ny EP vakt en interesse blandt dem, der stadig husker det gamle AVARICE og bandet ønsker med deres nye musik, nye logo og nye bandmedlemmer at overgå forventningerne.

Kernen af det gamle band med forsanger Anders, bassist Emil og guitarist Jens er blevet forstærket med to nye medlemmer. Troels R. på guitar og Troels L. S. på trommer. Med de nye, stærke tilføjelser til bandet er AVARICE derfor klar til at fortsætte, hvor de slap med fem helt nye numre på comeback-EP’en ’Reborn in Blood’. Numrene er et tungt mix domineret af det bedste fra 80’ernes thrashmetal. Aggressive riffs, brutale breakdowns og stærke melodiske stykker er stadig nøglefaktorer under bandets kreative proces, men med en mere moden og selvsikker lyd end før. Det samme gør sig gældende for det lyriske univers, der dækker emner som lidelsens ironi, dødsforventninger og grådighed. Meget har nemlig ændret sig i tidens løb, men bandets kærlighed til det hurtige og tunge er uforandret. Stadigt inspireret af bands som Slayer, Sepultura og i særdeleshed de lokale århusianske legender HateSphere er målsætningen for AVARICE at genopvække 00’ernes danske dødsthrash. I samme stil, som da den bed sig fast i bandmedlemmerne, da de var unge for 13 år siden. Med EP’en giver bandet skud ud til dem, der støttede og dem, der stadig husker musikken. ’Reborn in Blood’ EP’en er en genfødsel. Ikke kun af bandet selv, men af en unik dansk thrash-stil som bandet ønsker at ære. AVARICE arbejder lige nu hårdt i øvelokalet på en smadrende hård livetilstedeværelse og et nyt fuldlængde album.