IVA

Ingen kommer sovende eller nemt til stjernerne, og for IVA har vejen været fuld af mistro, skuffelse og nederlag – den klassiske ”what doesn’t kill you makes you stronger” opskrift. Nu er hun klar til at præsentere sin musik og tankerne bag oprindelsen af IVA. 

I 2013 udgav IVA – med det borgerlige navn Linnea Dam Bendiks – et album på dansk, efterfulgt af en EP i 2014. Samme år vandt hun POPSTARS – 19 år gammel, og troede, at det kunne åbne døren til den store stjernehimmel – men sådan blev det ikke – tværtimod endte det med en meget mørk tid i den nu 26-årige kvindes liv. Hun ønsker hverken at glemme eller lægge skjul på sin fortid som vinder af POPSTARS i 2014. Det udfordrede hende positivt, gav en lærerig indsigt i musikbranchen, og har været med til at skabe vejen og udvikle hende som artisten IVA. 

IVA’s barske møde med musikbranchen medførte at hun måtte ”slå op” med musikken i hele tre år. Et breakup, der skinner tydeligt igennem i IVA’s tekstunivers, hvori håb gennemsyrer teksterne, der afspejler Linneas egen rejse – hvor hun genfandt troen og håbet på, at kunne skabe sin egen musik, som kan inspirere og bevæge.

Efter tre år uden lysten eller inspirationen til at skrive, indså Linnea, at den eneste måde hun rent faktisk kunne trives i hverdagen var ved at lave musik. Langsomt begyndte Linnea at skrive igen, og tog selv kontakt til Playground Music for et samarbejde og naturligt i processen opstod IVA – en genfødt Linnea, stærkere end nogensinde.