Basker Hval

Basker Hval er en energisk hybrid af darksynth, elektronisk rock og synthwave, der med pulserende baslinjer, legende arpeggiators og hårde trommebeats skaber et hårdtslående instrumentalt lydunivers, som får pulsen op og sætter fantasien fri. Med inspiration fra film- og spilindustriens storladne historiefortællinger er Basker Hvals musikalske DNA en videreudvikling af den retroæstetik man kender fra acts som Carpenter Brut, Pertubator og Dance With the Dead, og Basker Hval er derfor med garanti en medrivende oplevelse. 

På Basker Hvals anden EP ‘II’, bevæger Mikkel Aksglæde sig væk fra de polerede MIDI-inputs og udforsker i stedet et mere analogt og råt udtryk. I et hovedkulds dyk ned i sin egen frustration over en klode i brand, menneskets destruktive natur og den paradoksale drøm om flugten til en anden planet, tegner EP’en ‘II’ et mørkere og mere dystert billede end Basker Hvals tidligere materiale.

I et forsøg på at tackle denne ultimative dystopi, arbejder Basker Hval med nye formater på ‘II’, og kan udover musikken således præsentere en illustreret digital digtsamling, der indkapsler frustrationen og giver ekstra liv til det instrumentale lydunivers. Både digtsamlingen og EP’en er tilgængelig på alle streaming- og webplatforme.

Basker Hval er trommeslager Mikkel Aksglæde soloprojekt. Han er uddannet på Rytmisk Musikkonservatorium i København og har tidligere spillet med bl.a. Aksglæde, The Oceans og Kara Moon.

Som live act performer Basker Hval med fem musikere, der bevæbnede med synthesizers, guitar, bas og trommer bevæger og fanger publikum med deres hårdtslående attitude.