Lukas Vanggaard

Århusianske Lukas Vanggaard er en dansk sangskriver og multiinstrumentalist som i foråret udkom med bl.a. singlerne ’Rør ved mig’ og ’Eva’ – fulgt op af ep’en ”Håndspillede Hits”. Lukas Vanggaard er født under en popstjerne i Herning – og er vokset op under kraftig påvirkning fra svenske og danske legender som Håkan Hellström og C. V. Jørgensen.

Både DR-radioværter, Gaffa og Bands of Tomorrow har givet Lukas kærlighed med på vejen, og det tegner godt for den unge popsmed. 

Som da filmen gik til håndholdt kamera, har Lukas’ dogme for ”Håndspillede Hits” været at indspille alt på sin smartphone. Ideen opstod af nødvendighed, af ingen penge til studietid eller bare til en computer. Så i en lang periode har Lukas indspillet sine sange på sin telefon. Det har givet dem et råt, ærligt og helt igennem håndspillet udtryk, som da det kom til stykket slet ikke kunne matches i et studie.

Så med fuldt overlæg er det alle de originale spor fra telefonen som er sendt til mix. Det basale i sangskrivningen – ordene og melodien – træder frem og står skarpt i det meget upolerede udtryk.

Lukas har spillet musik siden han kunne holde på trommestikkerne, og skrevet sange siden han var ni år gammel. Han fik allerede som 17-årig en pladekontrakt i København. Det blev for stort et pres for Lukas, og han endte med at forlade byen og komme til hægterne langt væk fra alle andres forventninger. Derfor har det taget tid og overvejelse at blive klar til at vise sine sange frem. I mellemtiden har Lukas arbejdet sammen med bl.a. Juncker, Sys Bjerre, Marcus Winther-John, Mads Haugaard og Lovespeed.

Tidligere artister