Soels

Soels, med det borgerlige navn Søren Emil Lunøe Schiødt, er navnet på den 25-årige sangskriver bosat i København. Med sin organiske popmusik trækker han tråde til moderne soul og R&B-musik. 

Musik har været en stor del af Soels’ opvækst, da han er opvokset med at spille i bands og skrive sange på sin guitar i sit teenageværelse i sin hjemby Roskilde. Siden han var 15 år, har Soels skrevet, indspillet og spillet musik live i forskellige musikalske konstellationer, som har gjort sangskrivning og det at spille livemusik på en scene til hans helt store passion. 

Soloprojektet som Soels startede efter at have været co-writer i et par år og deltaget i samtlige sangskrivercamps i bl.a. Stockholm, Mallorca og flere internationale camps i Danmark. Da han i maj 2019 vandt ’Best Talent Song’-prisen på den internationale writing camp Aarhus Calling 2019, vakte det stor interesse hos den danske musikbranche. Soels skrev under på en pladekontrakt fra Sony Music og begyndte at fokusere intenst på sit mest personlige og ambitiøse musikalske projekt til dato. 

Soels vil møde hele verden med sin musik. Den amerikanske popkultur er en stor fascination for Soels, hvilket også kan høres i hans musik, som langt fra ”bare” er pop. Hans sange er inspireret af alt lige fra hip hop og pop til soul og rockmusik og alle hans tidligere musikalske projekter er derved også en stor del af hans musikalske identitet.

Lyden af Soels’ musik er, først og fremmest, pop med en ”livebandlyd”, som Soels beskriver det. Det er musik, som man kan høre er skabt i fællesskab og lavet til at blive spillet live på en scene. Og det er præcis Soels’ drøm og det, som han sigter efter; at møde hele verden og alle slags mennesker gennem sin musik.