Himmelrum

Himmelrum  er en kvartet fra København, der spiller farverig, ekstatisk og glitchy rockmusik.

Med en bred vifte af lyd bestående af trompet, guitar, trommer, synths og dansksprogede vokaler lader det danske band deres sange udvikle sig, indvikle sig og strække sig så langt som nødvendigt. Samtidig har de et stærkt fokus på melodi og strenge kompositioner. Stilen er en smeltende blanding af bl.a. post-rock, shoegaze og krautrock.

Bandets koncerter byder på en konstant sværdkamp imellem det stramt komponerede og det spontane, hvor storslåede rockhymner, ekstrem støj og den blide salighed flyder sammen i fri leg.

I 2020  vil bandet udgive nyt materiale, som for første gang byder på vokaler med tekster på dansk og er et skridt videre fra deres rent instrumentale drømmekraut.

Himmelrum har udgivet to albums – den selvbetitlede debut i 2017 og “Free Camping Romania” i 2018, som er skrevet og delvist indspillet på et roadtrip gennem Østeuropa. Her glider feltoptagelser fra landevejen ind imellem kompositionerne og skaber et atmosfærerigt og helstøbt album.

Bandet har dybe rødder i den danske DIY-scene , ikke mindst i fællesskabet omkring Honeyland Festival på Bornholm, men har i den seneste tid spillet på mange større scener i Danmark, bl.a. et udsolgt Alice i 2019 sammen med Kogekunst og support for både De Underjordiske og Speaker Bite Me i Pumpehuset samt Crack Cloud på Loppen.

Himmelrum skulle have spillet på Rising-scenen på dette års aflyste Roskilde Festival, istedet må vi svinge hofterne, når de går på scenen på UHØRT 2020. 

Tidligere artister